Vaste persoonsalarmering

Vaste persoonsalarmeringVoor wie is vaste alarmering ?
Vaste alarmering is voor ouderen, senioren en mensen die in huis op zoek zijn naar extra veiligheid en zekerheid. Vaste alarmering helpt in onvoorziene situaties waarin u zich minder comfortabel voelt. Vaste alarmering wordt in uw huis geinstalleerd en aangesloten op een stopcontact. Alarmoproepen worden verzonden via uw vaste telefoonlijn of via het GSM-netwerk. Vaste alarmering is een compleet ingevulde dienstverlening. De dienstverlening is eenvoudig te gebruiken en is dag en nacht beschikbaar. Op het alarmapparaat kan randapparatuur worden aangesloten, zoals bijvoorbeeld brandalarm of inbraakalarm. Indien u alarm maakt via vaste alarmering is altijd duidelijk dat u in uw huis alarm maakt. Een hulpverlener weet dus altijd precies waar u zich bevindt.

Hoe werkt vaste alarmering ?
U draagt een polsband of halskoord. Deze is voorzien van een contactknop waarop u kan drukken mocht er iets aan de hand zijn. Ook het alarmaparaat is voorzien van een contactknop. Zodra u even drukt op een knop, wordt automatisch contact opgenomen met een meldbank of met hulpverleners (mantelzorgers) via hun telefoon. Indien u in de buurt bent van het alarmapparaat kunt u spreken en luisteren.

Tx4 - 2Hoe werkt het alarmapparaat ?
Het alarmapparaat wordt aangesloten, in de ruimte waar u zich het meest bevind, op uw vaste telefoonlijn of op het GSM-netwerk. Er zit een duidelijke contactknop op het apparaat, en u draagt een polsband of halskoord die ook is voorzien van een contactknop. Eén van de contactknoppen drukt u even in om te alarmeren. Indien u in de buurt bent van het alarmapparaat kunt u spreken en luisteren. Eventueel kunt u het volume aanpassen. Het alarmapparaat wordt aangesloten via een stekker in het stopcontact en heeft tevens een noodbatterij in het geval de stroom uitvalt.

Wat biedt het klantportaal voor vaste alarmering ?
Het klantportaal ondersteunt de dienstverlening van vaste alarmering. Het klantportaal is bedoeld voor uzelf, uw familie, hulpverleners of zorgverleners. U kunt inloggen via een beveiligde internetverbinding. De basisgegevens van de gebruiker en de contactpersonen kan worden bekeken. U kunt zich afmelden, en u kunt wijzigingen en storingen doorgeven.

Is de vaste alarmering waterdicht ?
Zowel de polsband als het halskoord voorzien van de contactknop is waterdicht. Het alarmapparaat is niet waterdicht.