Trap aanpassen voor senioren

TrapTweede trapleuning of beugel naast spil van de trap
Een tweede trapleuning kan uitkomst bieden voor mensen die moeilijk de trap op kunnen, of die zich extra goed willen vasthouden. De vorm hangt af van het type trap. Sommige leuningen kunnen in de juiste vorm worden gebogen. Zo’n tweede leuning wordt wel zwaar belast, omdat men zich “naar boven optrekt”. Daarom moet altijd goed gekeken worden of de beoogde muur de leuning ook daadwerkelijk kan dragen. Onze adviseurs komen geheel vrijblijvend bij u thuis om u te adviseren over de mogelijkheden.

Verlichting op de trap
Voor verlichting op de trap zijn veel oplossingen denkbaar met kunstlicht. De meest praktische oplossingen zijn verlichtingsarmaturen met ingebouwde bewegingssensoren die de verlichting aanschakelt als je in de buurt van de trap komt. In ons informatiecentrum te Doetinchem heeft Wonior een groot aantal voorbeelden geinstalleerd.

Beklede trap

Ongevallen op de trap gebeuren nogal eens omdat de trap bekleed is met dikke vloerbedekking. Maar door die dikke vloerbedekking is het niet altijd meer goed te voelen waar de rand van de trede zich precies bevindt. Dat kan leiden tot een omzwikkende voet met een val als gevolg. Nylon vloerbedekking kan in combinatie met nylon sokken e.d. spekglad zijn.

De veiligste vloerbedekking op een trap is dan ook dun en soepel en wordt over de gehele breedte van de trap gelegd.

Onbeklede trap

Uitglijden op een trap is feitelijk alleen mogelijk als de oppervlakte van de treden glad is door afwerking of vocht. Zorg bij onbeklede trappen dat de trap niet glad is, door het aanbrengen van ingefreesde strips, rubberen trapneuzen of antislip trappenlak.

Huislift
Een huislift maakt het mogelijk om ook bij lichamelijke ongemakken langer in uw eigen huis te blijven wonen. Bovendien neemt de kans op valpartijen af met een lift in huis. Wonior levert een betaalbare huislift die weinig ruimte in beslag neemt en eenvoudig is te plaatsen in nieuwe en bestaande woningen.

De zeer compacte woonhuislift, welke past in ieder woonhuis en in elk standaard trappenhuis, levert u meer leefcomfort op en zorgt ervoor dat u langer in uw eigen huis kunt blijven wonen. Het installeren van deze lift is eenvoudig en past zelfs door de voordeur naar binnen.

Enkele kenmerken

  • Een liftput, machinekamer en dakopbouw zijn niet nodig;
  • Lage aanschafwaarde;
  • Lage onderhoudskosten;
  • Snelle installatietijd, circa 2 à 3 dagen;
  • Geschikt voor nieuwe en bestaande woningen;
  • Geen dure jaarlijkse verplichte keuringen.

Prijs
Een huislift is qua prijs de laatste jaren steeds bereikbaarder geworden voor particulieren. Hoe komt bij een huislift de prijs tot stand? Globaal moet u rekening houden met drie kostenposten. Allereerst zijn er kosten voor het plaatsen en installeren van de huislift. Ook het type lift, de gebruikte materialen, de aanwezige opties en de gekozen afwerking van uw huislift beïnvloeden de prijs. Tot slot zijn kosten op de lange termijn een belangrijk aandachtspunt: wat betaalt u straks voor onderhoud, keuring en energieverbruik. Onze adviseurs denken graag met u mee en helpen u om de juiste huislift voor de juiste prijs te selecteren.

Infrezen antislip in traptreden
Infrezen antislip in treptreden

Trapleuning
Tweede trapleuning

Traplift
Traplift

Trapleuning verlichting
Trapleuning verlicht