Toilet aanpassen voor senioren

Wandbeugels en armsteunen
Wandbeugels en armsteunen zorgen dat de toiletgang een stuk gemakkelijker en veiliger wordt. Ze bieden hulp bij het opstaan en het gaan zitten. Voor beugels en armsteunen geldt dat opdrukken in het algemeen de minste lichamelijke klachten geeft. Beugels en armsteunen moeten prettig aanvoelen. Of dat het geval is hangt af van de vorm en gebruikte materialen. Handen hebben een ronde vorm aan de binnenkant, daarom ligt een ronde handgreep het lekkerst in de hand. Beugels en armsteunen worden vaak aan de muur bevestigd. Mocht dit niet kunnen dan zijn er ook mogelijkheden voor bevestiging op de vloer of aan de toiletpot zelf. Wij leveren een uitgebreid assortiment beugels en steunen. Neem contact met ons op voor advies en diverse mogelijkheden.

Toilet met sta op help functie
Een toiletzitting met sta op help functie heeft armleuningen en/of een rugsteun en wordt vastgemaakt op het toilet. De liftfunctie is mechanisch of elektrisch verstelbaar. U kunt gemakkelijker gaan zitten en opstaan van het toilet doordat de zitting omhoog en omlaag kan en u kunt steunen op de armleuningen. Daarnaast kunt u tijdens het zitten op het toilet leunen op de armleuningen en eventuele rugleuning.

Toilet met spoel föhn systeem
Mensen met een slecht evenwicht en/of slechte handfunctie kunnen gebaat zijn bij een toilet met een spoel föhn systeem. Het spoel föhn systeem reinigt en verzorgt de gebruiker na ieder toiletbezoek met warm water, waarna automatisch de droogfunctie in werking treedt. Het geeft de gebruiker een grotere zelfstandigheid en meer privacy.

Aanbrengen van nachtverlichting
Het aanbrengen van verlichting met een bewegingssensor maakt het extra comfortabel en veiliger om naar het toilet te gaan. De verlichting gaat automatisch aan zodra er beweging is in de toiletruimte. In ons informatiecentrum kunnen wij u diverse modellen laten zien.

Nieuw toilet op de bovenverdieping
Om te voorkomen dat u s’nachts naar beneden moet om naar het toilet te gaan zijn er verschillende mogelijkheden om een extra toilet te plaatsen op de bovenverdieping.

Er kan een extra toilet geplaatst worden met een watertoevoer en afvoer. Mocht dit bouwtechnisch niet kunnen dan kan ieder type toiletpot worden aangesloten op een vermaler. Deze vermaalt de ontlasting zodanig dat ze kunnen worden weggespoeld door een leiding met een diameter van 44 mm. Dat maakt een aansluiting mogelijk op de afvoer van een wastafel of de wasmachine. Ook een vacuümtoilet kan in een woning geplaatst worden met een afvoerleiding vanaf 50 mm doorsnede.

Campingtoiletten hebben een revolutie doorgemaakt, in die zin dat wij ze kunnen leveren in een keramische uitvoering, waardoor ze er meer uitzien en aanvoelen als een gewone toiletpot. Geen afvoerleiding nodig, maar wel ledigen en schoonmaken op zijn tijd.

Wij helpen u graag om de juiste keuze te kunnen maken.

Toilet

  • Verhoogd toilet
  • Wandbeugels en armsteunen
  • Toilet met sta-op help functie
  • Toilet met spoel / föhnsysteem
  • Aanbrengen van nachtverlichting
  • Nieuw toilet aanbrengen op bovenverdieping
  • Toiletstoel
  • Toiletverhogers

Toiletbeugels
Toiletbeugels

Verhoogd toilet
Verhoogd toilet

Toiletverhoger
Toiletverhoger

Toilet met spoel/föhnfunctie
Toilet met spoel/föhnfunctie