Anti-slip vloeren & tegels

Antisliptegels of antislip maken van vloertegels

Antisliptegels zorgen voor meer grip en comfort in bijvoorbeeld uw keuken. Het kan natuurlijk voorkomen dat er water op de vloertegels terecht is gekomen. De combinatie van vloertegels en water is een gevaarlijke combinatie. Door antisliptegels te leggen houdt u in die specifieke situatie grip! Een wel zo veilige oplossing.

Een andere oplossing is het antislip maken van de bestaande vloertegels. Met deze methode wordt er een vloeistof op de bestaande vloertegels aangebracht. Deze vloeistof maakt microscopisch kleine groefjes in de toplaag. Op deze wijze kan het water weg onder schoenzool of voet waardoor u meer grip heeft en de kans op uitglijden nihil is.

Plaatsen van extra verlichting
Wanneer u familie of vrienden op bezoek krijgt voor een gezellig etentje begint natuurlijk alles met een goede voorbereiding. Een goede verlichting is daarbij belangrijk. Bij het lezen van recepten of tijdens het doen van hak- of snijklusjes is een goede verlichting essentieel. Een heldere verlichting kunt u creëren door het plaatsen van een extra lamp, spot of TL-verlichting. Vaak komt het voor dat er bijvoorbeeld alleen plafondverlichting in het midden van de ruimte aanwezig is. Er kunnen dan hinderlijke schaduwen ontstaan wanneer u voor het aanrecht staat.

Inductie- of keramische kookplaat
Tegenwoordig wordt er steeds meer gekookt op een inductie of keramische kookplaat. Een veilige en mooie oplossing. Er is vrijwel geen hoogteverschil meer tussen de kookplaat en het aanrecht wat bij een gaskookplaat natuurlijk wel het geval is. U schuift de pan zo van de kookplaat op het aanrecht. Een ander bijkomend voordeel is dat er niet op een open vuur gekookt wordt. Tevens zitten er bijna bij alle inductie- en keramische kookplaten veiligheidsuitschakelingen in verwerkt. Een ander bijkomend voordeel is het schoonmaakgemak. Het gladde oppervlak van een inductiekookplaat is natuurlijk makkelijker schoon te maken dan een gaskookplaat.

Verhoging vaatwasser
Let bij de aanschaf van een nieuwe keuken op de goede hoogte van de verschillende apparaten. Hierbij kunt u denken aan de koelkast, vriezer, vaatwasser en de combi oven. Dit voorkomt natuurlijk bukken. In een bestaande keuken kan gekeken worden of de apparaten op een verhoging geplaatst kan worden.

Werkhoogte aanrecht aanpassen
Bij de aanschaf van een nieuwe keuken kunt op de cm nauwkeurig aangeven hoe hoog het aanrechtblad moet komen. Maar is het ook mogelijk om alleen het blad te vervangen? Dat is zeer zeker mogelijk. Het huidige werkblad van bijvoorbeeld 3 of 4 dik moet gedemonteerd worden. Hiervoor in de plaats komt dan een dikker werkblad van bijvoorbeeld 8 of 10 cm.

Rook- en gasmelder
Een belangrijk product in het kader van veiligheid is de rook- en gasmelder. In de buurt van de keuken is een belangrijke plek om een rookmelder te plaatsen. Een brandje is zo ontstaan wanneer er wordt aangebeld en u even uit de keuken wegloopt. Een rookmelder maakt dan snel een alarm. Verder worden de rookmelders vaak geplaatst op de overloop, in de hal en op zolder.

Laden in plaats van legplanken
In ladenkasten kunt u overzichtelijker spullen opbergen dan in kasten met legplanken. Wanneer u van plan bent een nieuwe keuken aan te schaffen is het raadzaam de onderkasten direct te voorzien van laden. Ook in een bestaande situatie zijn er nog volop mogelijkheden om de boven- en onderkasten toegankelijker te maken.

Eenhendelmengkraan
Bij een éénhendelmengkraan kunt u warm en koud met één hendel bedienen. Bij de traditionele draaikranen moet u de warm en koudkraan apart bedienen. Erg onhandig, zeker als u wat minder kracht in uw handen krijgt. Een éénhendelmengkraan kunt u ook krijgen met een langere hendel. Op deze manier kunt u de kraan nog gemakkelijker bedienen. Ook zou u kunnen denken aan een kraan met een hoge uitloop. Door de hoge uitloop kunnen pannen en potten er probleemloos onder. Ook kunt u een keukenkraan kiezen met een thermostaat, net als de thermostaatkraan in de douche.