Badkamer aanpassen voor senioren

Anti-slip tegels of tegels met coating
Heeft u last van gladde vloeren in de badkamer dan bent u bij Wonior aan het juiste adres. Wij verzorgen complete antislip behandelingen voor veiliger wonen in en rond het huis. Dit doen wij door middel van een onzichtbare behandeling die inwerkt in de toplaag van de ondergrond zodat er nauwelijks iets veranderd aan de vloer behalve dat de vloer antislip wordt. De vloeistoffen die worden gebruikt zijn veilig voor mens en milieu. De vloer is direct gebruiksklaar zonder stof of lawaai en is eenvoudig te onderhouden.

Ook is het mogelijk om nieuwe tegels aan te brengen met antislip. Tegels met een reliëfstructuur geven, daar waar nodig of gewenst, extra loopveiligheid. Bijvoorbeeld voor toepassingen buiten, in overgangsgebieden van buiten naar binnen en sanitaire ruimten. De antisliptegels zijn zodanig vorm gegeven dat ze moeiteloos met de basistegels van dezelfde collectie gecombineerd kunnen worden. Voor natte ruimten waar verplicht hoge eisen aan de veiligheid gesteld wordt is er keuze uit antisliptegels met oplopende antislip klassen. Alle antislip tegels die wij aanbieden zijn standaard voorzien van een microseal, die bijdraagt aan een goede reiniging.

Inloopdouche in plaats van douchebak
Een douchebak heeft vaak een hoge instap en is onveilig door een gladde vloer. De douchebak kan in veel gevallen eenvoudig vervangen worden door een veilige inloopdouche, waarbij u direct rekening kunt houden met een anti slip vloer, een lage instap en extra steunmogelijkheden. Een inloopdouche is bovendien veel makkelijker bereikbaar als u minder mobiel bent. Informeert u geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden om uw badkamer veilig te maken.

Onderrijdbare wastafel
Een onderrijdbare wastafel is minder diep en langer dan de standaard wastafels. Vaak is er aan de voorzijde een rompuitsparing, zodat u dichter bij de kraan kunt komen. Ook zijn er mogelijkheden om de wastafel in hoogte handmatig of elektrisch te verstellen. Een onderrijdbare wastafel is speciaal gemaakt voor het gebruik vanuit een rolstoel. De benen passen onder de wastafel, en omdat de wastafel ondiep is, hangt hij toch niet te hoog om bij de kranen te komen. Om verbranding van de benen te voorkomen is het belangrijk dat de sifon geïsoleerd is of naar achteren is weggewerkt. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Douchekruk
Losse douchezitjes en douchezitjes te bevestigen aan de muur zijn er in alle soorten, maten en prijzen. De keuze, inclusief de kleur van de tegels, bepalen in hoge mate de uitstraling van de badkamer. Een aantal merken, leveren ook andere badkameraccessoires in dezelfde stijl en kleuren. Bij muren van twijfelachtige kwaliteit worden ook zitjes met uitklappoten gemonteerd. Speciale losse douchestoelen hebben verstelbare pootjes.

Thermostatische douchemengkraan
Thermostaatkranen zijn veilig en comfortabel in het gebruik. Wie moeite heeft met de bediening van de draaiknoppen, kan tevens uit diverse licht-bedienbare kranen kiezen, met een verlengde greep of zeer licht bedienbaar. Deze kranen zijn ook toepasbaar voor de wastafel.

In hoogte verstelbare douchekop
Om zittend te kunnen douchen of wanneer hulp nodig is bij het douchen is het belangrijk dat de douchekop instelbaar is op een glijstang tussen de 95 en 210 cm boven de vloer. Bovendien dient de glijstang zodanig vorm gegeven en stevig te zijn dat de glijstang ook als extra steun gebruikt kan worden.

Wandbeugels plaatsen
Wandbeugels zorgen dat het douchen een stuk gemakkelijker en veiliger wordt. Ze bieden extra veiligheid en steun bij het douchen. Beugels en armsteunen moeten prettig aanvoelen. Of dat het geval is hangt af van de vorm en gebruikte materialen. Handen hebben een ronde vorm aan de binnenkant, daarom ligt een ronde handgreep het lekkerst in de hand. Beugels worden vaak aan de muur bevestigd. Mocht dit niet kunnen dan zijn er ook mogelijkheden voor bevestiging op de vloer of aan het plafond. Wij leveren een uitgebreid assortiment beugels en steunen. Neem contact met ons op voor advies en diverse mogelijkheden om uw badkamer veiliger te maken.

Badplank
Badplanken en liftjes kunnen helpen bij het gaan zitten en weer overeind komen uit bad. Ook kan bij het in- en uitstappen gebruik gemaakt worden van een goed geplaatste greep of pakpaal. In de praktijk blijkt dat de meerderheid van de senioren vroeger of later het bad te willen verruilen voor een veilige inloopdouche.

Badkamer

Te denken valt aan:

  • Anti-sliptegels of tegels met coating
  • Inloopdouche in plaats van douchebak
  • Onderrijdbare wastafel
  • Douchekruk
  • Thermostatische douchemengkraan
  • In hoogte verstelbare douchekop
  • Extra haakjes voor ophangen kleding
  • Wandbeugels plaatsen
  • Badplank

Inloopdouche
Inloopdouche

Anti-slip tegels
Antislip tegels

Douchezitje
Douchezitje

Inloopdouche plaatsen in 1 dag
Inloopdouche plaatsen in 1 dag