Automatische deuropener

Iedereen in Nederland wil zo lang mogelijk zelfstandig kunnen leven en wonen. Dat geldt voor jonge en gezonde mensen. Maar ook voor senioren, ouderen en mensen met een handicap of beperking. Om deze zelfstandigheid te kunnen houden is het belangrijk dat de woning zodanig wordt ingericht dat dit mogelijk blijft.

Als mensen afhankelijk worden van bijvoorbeeld een rollator, een rolstoel of een scootmobiel veranderen de woonwensen. Zaken die voorheen vanzelfsprekend waren zijn dat soms niet meer. Zo is het belangrijk dat de bewegingsvrijheid zo groot mogelijk wordt gehouden.

Door middel van een automatische deuropener kunnen deuren automatisch geopend en gesloten worden. De deuropeners zijn geschikt voor zowel bestaande- als nieuwe deuren en kunnen geleverd worden in een schuif- of draaiuitvoering.

De deuropeners zijn functioneel, veilig, geruisloos en flexibel. Tevens zijn er diverse impulsgevers om de deuropener te activeren. Afhankelijk van de handicap of beperking van de gebruiker, het bedieningsgemak en gebruiksfrequentie van de deur kunt u kiezen uit handbediende dan wel automatische impulsgevers.

Niet-automatische impulsgever
Iedere automatische deuropener wordt bediend door een impulsgever. Deze impulsgever geeft de deuropener het commando om de deur te openen. De meest voorkomende is de elleboogschakelaar. Deze schakelaar is met de hand of met de elleboog te bedienen. Andere impulsgevers zijn bijvoorbeeld een sleutelschakelaar of schopschakelaar. Ook zijn er drukknoppen verkrijgbaar met of zonder rolstoelembleem.

Compacte handzender
Persoonlijke impulsgevers zijn onder andere de compacte handzenders. Deze worden vaak gebruikt voor deuren die niet voor iedereen toegankelijk hoeven te zijn en waar de gebruiker bekend is met de ruimte(n). De openhoudtijd van de deur is instelbaar. De gebruiker draagt de zender met zich mee of wordt op de rolstoel of scootmobiel gemonteerd. Gebruikers met een handicap of beperking kunnen alle gangbare bedieningsmiddelen gebruiken op voorwaarde dat er een spanningsloos contact wordt aangeleverd.

Aanwezigheidsdetectie
Een aanwezigheidssensor verhoogt de veiligheid van het personenverkeer rondom de deur. De sensor signaleert personen die zich in het impulsveld van de deur bevinden en voorkomt dat de deur opendraait als deze personen in het impulsveld achter de deur staan. Anderzijds wordt voorkomen dat de deur plotseling sluit als er iemand in de geopende deur staat.

Wonior verzorgt het gehele traject, van advies op maat tot plaatsing van eindproducten, tegen een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.